Belépés
 
Linky doksi

Tippek az oldal szerkesztéséhez


A jó linkgyűjtemény több látogatót, és nagyobb megbecsülést jelent. Közös célunk, hogy a Linky.hu Magyarország legvonzóbb, leghasználhatóbb linkgyűjteményévé váljon. Ennek érdekében kérlek olvasd el, és fontold meg az alábbi ajánlásokat!

1. Az oldal egyedisége


Az oldal elindításához szükséges kritérium a gyűjteményed egyedisége, hogy ne más, hasonló linkgyűjteményekből legyen összeollózva. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy ne tanulmányozhatnál, vagy használhatnál fel kiindulási alapul más linkgyűjteményeket. Javasoljuk, hogy a rivális oldalak összehasonlításával, hiányosságaiknak és gyengéiknek felkutatásával indulj neki saját gyűjteményed elkészítéséhez. Próbáld meg kiküszöbölni a máshol talált hibákat, és igyekezz mindig valami újat nyújtani a rivális lapokhoz képest! Csak ez garantálhatja, hogy a Te oldalad fogja vonzani a legtöbb látogatót.
Szerkesztőségünk minden lap élesítése előtt ellenőrzi a legismertebb rivális lapokat. Amennyiben oldalad tartalma arra utal, hogy az más lapokról lett másolva, szerzői jogi okok miatt sajnos nem tudjuk azt élesíteni.

2. A dobozok kialakítása


A dobozok kialakításakor igyekezz valamilyen logikus rendbe szedni az oldaladhoz kapcsolódó linkeket! A hasonló altémával foglalkozó lapokat a könnyebb átláthatóság érdekében egymás közelében helyezd el, a fontosabb témákat inkább feljebb, a kevésbé fontosakat az oldal alja körül tálald! A dobozok elnevezésekor törekedj a beszédességre, de a címek lehetőleg ne legyenek hosszabbak két sornál! A könnyebb kezelhetőség érdekében a dobozokon belül különválaszthatod például az angol és a magyar nyelvű oldalakat. Egy doboz lehetőség szerint legalább három, de legfeljebb 25 linket tartalmazzon!
Amennyiben a téma megkívánja, a doboz első sorában pár szóban leírhatod, hogy mit tartalmaz az adott doboz. Ha például a biologia.linky.hu-t szerkeszted, és létrehozol egy Memetika dobozt, akkor az első sorban definiálhatod, hogy mit is jelent a "Memetika" kifejezés.

3. A linkek kialakítása


Linkek felvételekor nem feltétlenül kell az adott lap főoldalát belinkelned. A látogatók számára sokkal hasznosabb lehet, ha rögtön a gyűjteménybe jobban illeszkedő aloldalakra jutnak. Javasoljuk továbbá, hogy a dobozaid, vagy oldalad témájához kapcsolódó további aloldalainkat linkeld be a lapodon. Ez segít a látogatóknak az eligazodásban, és a lapok közti átjárás lehetősége végső soron a Te lapjaid látogatottágát is növelni fogja.
A link leírását nem minden esetben kötelező kitölteni, azonban nagyban erősítheti oldalad használhatóságát, ha itt valamilyen értékes plusz információt tudsz közölni a látogatókkal. Javasoljuk, hogy találj ki valamilyen lehetőséget a linkek leírásának hasznos felhasználására. Céges oldalak esetében például megjelölheted itt a nyitvatartási idejüket, a pontos címüket vagy telefonszámukat.

4. Az oldal leírása


Javasoljuk, hogy minden esetben töltsd ki az oldal leírását!

5. A felvett honlapok értesítése


Kiváló reklámlehetőség lehet, ha az oldal indulásakor a felvett lapok gazdáit e-mailben értesíted, és megkéred őket, hogy helyezzenek el lapjukon egy rád mutató viszontlinket. Bár a linkek felvételét nem kötheted kötelező viszontlinkhez, ha a gyűjteményed hasznosnak ítélik, biztosan sokan viszontlinkeknek majd rá.